Performance Driven, Poetically Crafted Architecture

Visitors Center

Corps of Discovery

The Center integrates exhibits, film and architecture into a unified narrative that tells the story of the Corps of Discovery’s preparation for and departure on their historic journey. Its bold forms give the modest-sized building a necessary presence in the prairie landscape.

The Center documents the launching of the Corps of Discovery’s historic journey.

The Visitors Center has become the site for annual Corps of Discovery re-enactments.

The architecture participates in the narrative of the Corps of Discovery’s original camp. Exhibit spaces unfold in a choreographed procession that includes viewing a film produced specifically for the center. The architecture’s wedge-shaped form terminates the exhibit experience, pointing west like the prow of a ship slicing through the prairie.